Открито поле

Серия 5D

Мощност:75-106 HP
Цилиндри4
Тегло3.575 kg
Междуосие:2.271 mm

СЕРИЯ 5D: ВЪРХЪТ В СВОЯ КЛАС.

Серия 5D включва модулни и гъвкави модели с уникални характеристики като Powershuttle със SenseClutch, Stop & Go, 3-степенна Powershift, механична или електронна задна връзка, …

СЕРИЯ 5D: ВЪРХЪТ В СВОЯ КЛАС.

Серия 5D включва модулни и гъвкави модели с уникални характеристики като Powershuttle със SenseClutch, Stop & Go, 3-степенна Powershift, механична или електронна задна връзка, електрохидравлично заключване на диференциала, зацепване на ВОМ и дискови спирачки на 4 колела. Това е страхотен „пакет“ за ненадминат комфорт, продуктивност и безопасност!

Оптималното съотношение мощност/тегло допълва ненадминатите способности на серия 5D MY 24, което прави тези трактори идеални за сенокос, сеитба, грижи за посевите и всички други операции, при които лекото тегло на тракторите - съчетано с висока производителност на двигателя - е от решаващо значение фактор

Прочети още
Cкрий
Заяви оферта

Общ преглед

  • Двигател
  • Трансмисия
  • ВОМ
  • Хидравлична система
  • Спирачки
  • Кабина
ЗЕМЕДЕЛСКИ В СВОЯТА ДНК И С ВСЕ ПО-ВИСОКА ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ.

В последната си еволюция, 4-цилиндровият FARMotion 45, инсталиран на моделите от серията 5D Stage V, потвърждава компактността и отзивчивостта на предишната версия, като същевременно подобрява допълнително икономията на гориво и производителността.

Въпреки един от най-големите обеми в своята категория, общите размери на FARMotion 45 са изключително намалени, което гарантира отлична видимост от позицията на водача и отлична маневреност.

С модулен дизайн на цилиндър и глава, FARMotion 45 разполага с усъвършенстван дизайн на горивната камера (с автоматично регулиране на хлабината на клапана), електронно контролирано впръскване Common Rail до 2000 бара, инжектори със 7 отвора, вискоеластичен вентилатор и филтър за всмукване на въздух PowerCore: серия от технически решения, които позволяват на новия 5D Stage V да оптимизира разхода на гориво и да намали шума, което също има отлично въздействие върху производителността и комфорта.

С максимална скорост на двигателя от само 2200 об/мин, 5095D и 5105D осигуряват максимална мощност съответно от 95 и 106 к.с. при 2000 об/мин, докато максималният въртящ момент при 1400 об/мин е 389 и 433 Нм. 5075D е съвместим с Етап V без необходимост от използване на допълнителни течности, като AdBlue. Заедно с удължените интервали на обслужване на маслото (600 часа), това помага да се поддържат разходите за притежание на минимални нива. Серията 5D, както и другите трактори DEUTZ-FAHR Stage V, са официално сертифицирани за работа с гориво HVO (хидротретирано растително масло), което прави тези трактори готови за предизвикателствата на съвременното земеделие, като например намаляването на CO2.

НЕСРАВНИМА ЕФЕКТИВНОСТ, НАДЕЖДНОСТ И ПРОИЗВОДИТЕЛНОСТ.

Различните налични комбинации се характеризират с висока ефективност и 5-степенна скоростна кутия за 3 диапазона, проектирани да се движат с 40 км/ч при икономична частична скорост на двигателя.

От друга страна, налице е понижено задвижване за напредване с най-късото съотношение и двигателя при максимална скорост от само 200 метра в час. Според конфигурацията совалката е механична и синхронизирана или има Powershuttle със SenseClutch, който позволява настройка на агресивността на совалката на 5 нива; има и функция Stop&Go, позволяваща спиране и рестартиране на трактора само с педалите на спирачката и без използване на управлението на съединителя. Тези функции са идеални за работа с челен товарач.

Освен това има ComfortClutch, който позволява на трактора да сменя предавките без използване на педала на съединителя, просто чрез натискане на бутон на скоростния лост. Във всички случаи е лесно да се намери правилната предавка за всяка работа, благодарение на 30 предавки напред и 15 задни предавки. или - за тези, които искат повече - 45 предни и 45 задни скорости (версия с HML 3-степенен powershift).

ВСИЧКО ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕТЕ И ПОВЕЧЕ.

Оборудван с модулен електрохидравличен съединител, предотвратяващ опасни и износващи се удари при стартиране, силоотводният вал идва стандартно с класическия режим 540 rpm и 540ECO, в последния случай с двигателя само при 1560 rpm, за да работи с по-малко шум и вибрации и износване на трактора, но преди всичко спестяване на гориво, когато оборудването не изисква висока мощност.

За максимална конфигурируемост обаче е възможно да имате опционален режим на работа, синхронизиран със скоростната кутия. Това може да бъде полезно, например, за връзка с ремаркета със задвижвана ос или за работа с определени сеялки за прецизна сеитба, както и режим 1000 об./мин.

За максимална конфигурируемост, но също така и за повишаване на безопасността при използване, се предлагат както класически фиксирани карданни валове, така и практични, лесно сменяеми карданни валове. Освен това има опция за преден силоотводен вал със стандартен режим на работа 1000 об./мин.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА ПРЕЦИЗНОСТ С МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ.

Хидравличната система с отворен център има помпа от 54 l/min, предназначена за връзките и хидравлични клапани. Като опция е налична хидравлична система с двойна помпа, осигуряваща към ролките и задния повдигащ поток от 68 l/min. Какъвто и да е потокът на помпата(ите), винаги се монтира допълнителна помпа специално за сервоуправление, за да се гарантира, че тракторът може да се управлява възможно най-гладко, дори когато двигателят работи на празен ход, когато се използва силовото повдигане и/или макарните клапани .

3-те стандартни задни макарни вентила имат различни режими на работа, но всички включват свободно връщане. Мощният заден повдигач има максимален капацитет на повдигане от 3000 кг за края на долния прът, с възможност за увеличаване на капацитета до 3600 кг.

Управлява се механично, отличавайки се с максималната прецизност на контрола на тягата, характерна за тракторите Deutz-Fahr, или електронно, реализирано в този случай с функциите за активно гасене на вибрациите, предизвикани при транспортиране на навесни инструменти и ограничаване на максималната височина и скорост на спускане.

В допълнение към електронното управление на връзката се предлага дистанционно управление с дублиране на контролите на задните калници. Като опция се предлага и мощен преден повдигач с максимална товароносимост 2100 кг. Моделите 5D MY24 могат да бъдат фабрично оборудвани с рама за челен товарач (Light Kit) или с рама за челен товарач, специална хидравлична верига и механичен джойстик в кабината (Ready Kit), за да се позволи по-лесен монтаж на DEUTZ-FAHR- одобрен челен товарач.

ИНТЕГРАЛНО СПИРАНЕ ЗА МАКСИМАЛНА БЕЗОПАСНОСТ.

Предният и задният мост на DEUTZ-FAHR 5D са специално проектирани и произведени от компанията-майка за този диапазон на мощност, за да осигурят висока здравина и надеждност.

За да се осигури истинско спиране на всички колела, предната ос включва стандартно многодискови спирачки с маслена баня.

Вградените блокажи на диференциала на двата моста са стандартно електрохидравлично управлявани.

Важна нова характеристика и за спирачната система за теглено оборудване: конвенционални и двурежимни хидравлични спирачни тръбопроводи, отговарящи на най-новите директиви за безопасност, вече се предлагат като опции, както и пневматични спирачни тръбопроводи, а също и за ремаркета, оборудвани с ABS.

МАКСИМАЛНА ВИДИМОСТ И КОМФОРТ.

Заедно със скосения профил на монолитния капак, модерният дизайн с 4 колони и особено голямата остъклена площ на кабината осигуряват отлична видимост както през деня, така и на тъмно, също благодарение на възможността за инсталиране на до 4 предни и 2 бр. задни работни светлини, налични и в LED, директно на кабината.

Комфортът е максимално увеличен с регулируема кормилна колона и седалка на водача, която се предлага и с въздушно окачване.

Работната среда е изключително удобна при всякакви условия, благодарение на ниското ниво на шум, високото качество на материалите и внимателното ергономично разположение на контролните органи. Новото табло InfoCentre+ ясно предоставя на оператора цялата информация за шофирането. InfoCentre+ разполага с модерен дизайн, включващ два измервателни уреда и централен 3,5 LCD цветен дисплей.

За максимална работна гъвкавост покривът на кабината се предлага в „тесен“ профил, за да запази размерите на трактора компактни за работа в овощни градини и лозя, или във версия с висока видимост, или дори с FOPS защита, която е от съществено значение при използване в горското стопанство.

Циркулацията на въздуха се осигурява чрез отварящи се прозорци отпред и отзад, а охлаждането се осигурява от мощна климатична система с прахови филтри, предлагани и с активен въглен.

Оформления и опции

Челен товарач

Тракторите от серия 5D могат също да бъдат оборудвани с фабрично монтиран комплект за осветление или готов комплект за последващ монтаж на преден товарач, включващ здрава подрамка, интегрирана в шасито на трактора и хидравличната система, както и ергономична кръстосана дръжка, която съдържа елементи за управление на Powershift.

SDF Extracare

SDF Extracare

DEUTZ-FAHR ПРЕДОСТАВЯ ЕДНА ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ГАРАНЦИИ В БИЗНЕСА

SDF ExtraCare защитава вашата инвестиция, осигурява максимален контрол върху оперативните разходи и гарантира дълъг живот на вашиата техника. Можете да разчитате на високото техническо познание и професионалната поддръжка, предоставена от сервизната мрежа на DEUTZ-FAHR.

ПРЕДИМСТВА:

Защита на инвестицията
Запазване на стойността
По-добри възможности за препродажба
Използване на оригинални компоненти и смазки
Изцяло прехвърлим
Гаранция за 3 или 5 години

Заявка за информация

Изпрати заявка на доверен вносител

Декларирам, че съм прочел/а Политиката за поверителност и: