Специализирани, компактни

Серия 5 DS / DV / DF / DF Ecoline

Мощност:75-102 HP
Цилиндри3-4
Тегло2.620-2.770 kg
Междуосие:2.011-2.141 mm

НАЙ-ГЪРГАВИТЕ И НАЙ-ИНОВАТИВНИТЕ.

От работа в лозя и овощни градини до градинарство, озеленяване и общински приложения, максималната производителност и гъвкавост са основни изисквания за финансово успешен бизнес. Със серията 5DS, …

НАЙ-ГЪРГАВИТЕ И НАЙ-ИНОВАТИВНИТЕ.

От работа в лозя и овощни градини до градинарство, озеленяване и общински приложения, максималната производителност и гъвкавост са основни изисквания за финансово успешен бизнес. Със серията 5DS, 5DV, 5DF и 5DF Ecoline DEUTZ-FAHR пусна ново поколение изключително иновативни специализирани трактори, които отговарят на най-взискателните изисквания по отношение на производителност и гъвкавост на оборудването. Предницата е напълно преработена. Двигателите, охладителните системи и резервоарите за гориво вече са още по-компактни под обновения преден капак. Благодарение отчасти на новата геометрия на рамата на предния мост е възможен ъгъл на завиване на волана до 60°. В комбинация с най-късото междуосие в техния клас, това прави новите специализирани трактори от DEUTZ-FAHR най-пъргавите на пазара – и те са и най-иновативните с разнообразие от технически акценти, като независимо окачване на предния мост, високоефективни двигатели FARMotion, 40 км/ч ECO PowerShift трансмисия и различни хидравлични опции. С общо 44 модела, предлагащи мощност от 75 до 113 к.с. и опции за оборудване, вариращи от високотехнологични до икономични, DEUTZ-FAHR представя най-широкия избор от модели в този клас. Гарантирано е, че всяка ферма ще намери правилния специализиран трактор за своите специфични приложения и нуждите от комфорт на водача.

Прочети още
Cкрий
Заяви оферта

Общ преглед

  • Двигател
  • Трансмисия
  • ВОМ
  • Хидравлична система
  • Спирачки
  • Кабина
ДВИГАТЕЛИ FARMOTION. МАКСИМАЛНА ЕФЕКТИВНОСТ В КОМПАКТЕН МОДЕЛ.

Под новопроектирания преден капак работят усилено изключително компактни три и четирицилиндрови двигатели FARMotion Stage 3B (Tier 4i). Специално разработени за селскостопански приложения, тези Common Rail двигатели разполагат с електронно впръскване на гориво с налягане от 2000 бара, нова концепция на клапаните, уголемени цилиндри, нов дизайн на коляновия вал, електронна система за управление на рециркулацията на отработените газове (EGR) и дизелов окислителен катализатор (DOC ) система. Всичко това означава, че осигуряват максимална производителност и постоянен въртящ момент дори при ниски обороти на двигателя. Разходът на гориво, вредните емисиите, вибрациите и шумът са сведени до минимум. Други нови характеристики включват компактна охладителна система с увеличена охлаждаща повърхност, междинно охлаждане, система за охлаждане на горивото, кондензатор за климатизация, оптимизиран въздушен поток и въздушен филтър Powercore с отстраняване на прах. И двете системи поддържат ефективността на двигателя и са проектирани за по-дълги интервали без сервизиране, както и за бърза и лесна сервизна работа когато се наложи. Резервоарът за гориво е вграден в блока на предния мост и може да се пълни без отваряне на капака. Съдържа не по-малко от 55 литра. За допълнителен капацитет за гориво може да се включи допълнителен резервоар под платформата на водача, побиращ 40 литра (модели 5DF) или 30 литра (модели 5DS и 5DV).

МАКСИМАЛЕН ПРЕДАВАТЕН ДИАПАЗОН. КАКТО И ДА СМЕНЯТЕ ПРЕДАВКАТА, 40 КМ/Ч ЕКО ВИНАГИ Е ВЪЗМОЖНО.

Трансмисиите на новите специализирани трактори DEUTZ-FAHR също са специално разработени, за да отговорят на високите изисквания на модерното селско стопанство. Ефективността, многофункционалността и гъвкавостта на оборудването бяха най-важните критерии тук. Тристепенната трансмисия PowerShift с пет предавки е уникална в този клас трактори. Осигурява до 45 предавки напред и 45 заден ход. За по-голямо удобство на водача, смяната на предавките може да се извърши с натискане на бутон на скоростния лост, без да е необходимо да натискате съединителя. Системата Stop&Go за удобно потегляне и спиране без използване на педала на съединителя е стандартна за всички модели, включващи PowerShuttle. Изберете трансмисионната система, която осигурява перфектно прилягане към вашия работен профил и нуждите ви от комфорт. За моделите 5DS, 5DV и 5DF се предлага механична петстепенна трансмисия с до 30 предавки напред и 15 задни предавки. Моделите 5DF Ecoline са стандартно оборудвани с тази система. Скорост от 40 км/ч ECO може да се постигне с всички модели с всякакви гуми. Концепцията за „превишена скорост“ значително намалява разхода на гориво и нивата на шум по време на транспортни операции. Резултатът е максимална ефективност и оптимален комфорт на водача.

ГОЛЯМА МОЩНОСТ, КОГАТО Е НЕОБХОДИМА.

Изборът на функции на ВОМ също е много разнообразен. Три скорости на силоотводния вал са стандартни при DEUTZ-FAHR: 540, 540 Eco и 1000. Силоотводният вал се активира с помощта на бутон и електрохидравлични контроли. Това гарантира плавен старт без резки движения. Като опция се предлага силоотводен вал със скорост на движение.

 

ТРОЙНА ИНДИВИДУАЛНОСТ: ЗОНИ ЗА СВЪРЗВАНЕ ОТПРЕД, В СРЕДАТА И ОТЗАД.

От лозя до овощни градини, от обработка на земята до грижа и прибиране на реколтата и от поддръжка в зимни условия до поддръжка на пътища и терени – гъвкавостта и адаптивността са силната страна на новите специализирани трактори DEUTZ-FAHR. С капацитет на повдигане от 2600 kg отзад (модел 5DF: макс. 2800 kg) и 1500 kg отпред, всички възможни комбинации от оборудване могат лесно да бъдат преместени. Задният навес може да се управлява електронно, ако желаете. Стандартният капацитет на помпата е 54 l/min за три контролни клапана отзад. Предлага се опционална тандемна помпа от 64 l/min за паралелна работа на заден силов повдигач и до пет контролни клапана отпред и отзад. Моделите 5DF Ecoline са оборудвани с помпа от 42 l/min и три контролни клапана отзад. За да гарантира, че хидравликата отговаря напълно на вашия работен профил, DEUTZ-FAHR предлага пет дефинирани хидравлични пакета, които варират от основни до високотехнологични. Външното управление на задното повдигане от крилото прави прикачването на работното оборудване безопасна и лесна процедура.

ОСИ И СПИРАЧКИ. МАКСИМАЛЕН КОМФОРТ ВЪВ ВСЯКАКВИ УСЛОВИЯ.

Новата концепция на предния мост на DEUTZ-FAHR е уникална за специализираните трактори, което я прави истински акцент. Независимото окачване на колелата с конструкция с двоен носач позволява всяко предно колело да се движи вертикално в различна степен. Това води до максимално спиране при всички работни условия. Ходът на пружината на всяко колело се контролира от адаптивна електрохидравлична система, гарантираща, че контактното петно на колелото винаги докосва земята напълно. Системата за диференциален контрол на сцеплението (DTC) постоянно следи оборотите на колелата и винаги прилага въртящ момент към колелото по време на максимален контакт със земята. Освен това тази иновативна система за управление в специализираните трактори DEUTZ-FAHR разполага и с функция за стабилизиране на накланяне и посока. Стабилизацията при накланяне предотвратява нежелано гмуркане на предната ос и последващи промени в натоварването при спиране, докато стабилността на посоката спира клатенето на тракторът когато завива. Тънката геометрия на рамката на предния мост позволява ъгъл на блокиране на волана до 60°. Радиусът на завой е намален с 10% до средно три метра. Хидравличната спирачка на четирите колела е стандартна, автоматично електрохидравлично включване на задвижването на четирите колела и 100% блокаж на диференциала се предлага като опция. Всичко това означава, че иновативната концепция на предния мост гарантира максимално сцепление на колелата, сцепление, стабилност и безопасност при всякакви условия на както на пътя, така и извън него.

 

DEUTZ-FAHR КОМФОРТНА КАБИНА. ЗА ВЪЗМОЖНО НАЙ-ДОБРИ ПЕРСПЕКТИВИ В РАБОТАТА.

От известно време комфортът на кабината не е просто лукс за специализираните трактори. По-приятната работна среда означава по-малко тежки фактори на околната среда като студ, топлина, прах, средства за защита на културите и шум – и по-дълги периоди на концентрация и ефективност за водача. Кабината с четири колони на новите специализирани трактори отговаря на най-високите стандарти на DEUTZ-FAHR. Максимална видимост във всяка посока, покриваща всички области, свързани с работата и безопасността, се осигурява от предното стъкло от една част и цялостното остъкляване. Отвън кабината е компактна и тънка. Няма остри ръбове, които биха могли да повредят културите. Вътре авангарден дизайн и висококачествени леки материали създават позитивна атмосфера. Интериорът е успокояващ. С множество шумопоглъщащи елементи и други технически детайли, инженерите на DEUTZ-FAHR са успели да сведат до минимум шума в кабината. Климатичната система е мощна, а разпределението на въздуха абсолютно равномерно. Седем регулируеми вентилационни дюзи поддържат предпочитаната от водача температура постоянна във всички части на кабината по всяко време. Има нови опции за седалките на водача, включително избор от шест версии с различни концепции на окачването, материали и настройки.

Заявка за информация

Изпрати заявка на доверен вносител

Декларирам, че съм прочел/а Политиката за поверителност и: